Vanliga frågor om bilstolar

Hur reglerar man höjden på axelbandet på Britax Römer Babysafe i-size?
På baksidan finns en lucka som du öppnar, där bak ser man selen. Tryck in den gråa knappen och för den uppåt. Tänk på att spänna upp selen innan du justerar.
Hur får man av babyskyddet Maxi-Cosi Pebble/Pebble Plus från adaptrar till vagnen/bas i bilen?
Tryck in de gråa knapparna på babyskyddet för att lossa babyskyddet från basen/adaptern.
Var sitter den inbyggda suffletten på Maxi-Cosi CabrioFix?
På kanten på baksidan av CabrioFix finns en grå knapp som man kan trycka in och dra ut. Bakom denna kant finns två flikar som sitter fast i suffletten. Dra i dessa flikar för att dra ut suffletten och fäst den vid bärhandtaget.
Vad är skillnaden på babyskydden Maxi-Cosi Pebble Plus & Maxi-Cosi Pebble Pro? 
Pebble Plus och Pebble Pro har två olika spädbarnsinlägg. På Pebble Pro är denna i två delar, en för huvudet och en för resten av kroppen, här kan man alltså låta en del av inlägget vara kvar beroende på hur barnet växer.
Nackstödet på vår Axkid Minikid bilstol låser inte längre i läget "lock". Kan man göra något åt det?
Axkid har haft problem med vissa av sina Axkid Minikid stolar och reservdel till nackstödet finns att tillgå. Om bilstolen är köpt hos oss hjälper vi er med bytet utan kostnad. För att vi ska kunna hjälpa er behöver vi få in ett mejl med information kring din beställning, bäst är om du har kvittot till hands eller om du har ordernumret om beställningen är lagd i webbshopen. Vi behöver även få in bild på bilstolens serienummer som står på baksidan av ryggstödet märkt med "carseat ID".
Vilken bilstol kan ni rekommendera att ha placerad i mitten i baksätet?
Det är svårt att rekommendera en bilstol när man inte fått prova den i bilen. Några av de bältade bilstolarna: Britax Max-Way Plus, Max-Way, Hi-way, Klippan Triofix Recline och Axkid Minikid brukar gå att montera i mittensätet bak i bilen tack vare att stödbenet får lov att gå rakt ner och behöver inte vara vinklad utåt.  Sen beror det på hur hög bilens kardanaxeltunnel (upphöjningen vid fötterna) är. Det bästa är alltid att komma förbi butiken och prova bilstolarna i bilen för att vara säker att ni får en bilstol som verkligen passar.
Hur justerar jag selen på bilstolen? Den sitter helt fast och går inte att rubba.
För att kunna dra ut axelbandet och förlänga dessa finns en liten knapp (oftast gömd) vid grenbandet på bilstolen. I tygets öppning finns en metallknapp som du trycker på samtidigt som du drar ut axelbanden, var noga med att dra i båda axelbanden samtidigt. För att sedan spänna åt selen igen drar du i den rem som sticker ut på framsidan av stolen.
Vi fattas en del till vår bilstol, går det att beställa reservdelar hos er?
Beroende på vad det är för bilstol och vad det är för delar så går det oftast att få tag på reservdelar. Om bilstolen är köpt hos oss hjälper vi er genom att ta kontakt med tillverkaren och kolla upp prisuppgift. Kontakta oss via mejl på kundservice@babyv.se så hjälper vi er.

Copyright © 2009-2024 Baby V | E-post: kundservice@babyv.se
Standardvy | Byt till Mobil vy