Återkallelse

Frivillig återkallelse av BABY-SAFE 5Z / BABY-SAFE 5Z2

2024-03-20

Frivillig återkallelse på grund av risk att handtaget lossnar

Britax Römer har beslutat att genomföra en frivillig återkallelse av alla BABY-SAFE 5Z och vissa BABY-SAFE 5Z2 som tillverkats före 21 oktober , 2023 (andra modeller berörs inte av denna återkallelse). Det finns ett potentiellt säkerhetsproblem med ett mellanrum som kan bildas mellan handtaget och sätesskalet på dessa babyskydd, vanligtvis bara på ena sidan. Mellanrummet påverkar inte bilbarnstolens prestanda i fordonet eller vid en krock, men det finns en potentiell säkerhetsrisk när babyskyddet ska bäras utanför ett fordon. I sällsynta fall kan handtaget lossna oväntat och orsaka plötsliga rörelser hos skalet och/eller överraskning hos den person som bär babyskyddet. Detta kan leda till att BABY-SAFE 5Z eller BABY-SAFE 5Z2 faller ned eller kolliderar med andra föremål och under olyckliga omständigheter till att barnet skadas, t.ex. får skrapsår eller blåmärken.

Vad bör du göra?

Om du har en BABY-SAFE 5Z eller BABY-SAFE 5Z2, kontrollera på vår webbplats www.baby-safe-check.com om din produkt är potentiellt påverkad av detta problem (vissa BABY-SAFE 5Z2 är inte påverkade). Om din produkt är påverkad, vänligen sluta använda babyskyddet med omedelbar verkan. Om du behöver använda babyskyddet ska du endast använda det i bilen och inte bära babyskyddet med hjälp av handtaget.
Alla berörda BABY-SAFE 5Z och BABY-SAFE 5Z2 kommer att kostnadsfritt ersättas med en ny säker version av produkten, BABY-SAFE PRO eller en likvärdig produkt. Gå till www.baby-safe-check.com för att begära en ersättning av din produkt.

Så snart du har registrerat produkten på Britax hemsida så kommer de att skicka ut ett nytt babyskydd till er. Detta är det enklaste och snabbaste sättet för er att motta ett nytt babyskydd. Detta går inte via oss som butik utan kommer att skötas av Britax direkt för snabbare hantering.

För frågor eller funderingar, vänligen kontakta Britax på hello@britax.com. Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter som detta kan orsaka. 

 

BOZZ Soft flexigate från SEGR

FARLIG PRODUKT – ÅTERKALLELSE

SEGR AB ÅTERKALLAR BOZZ Soft flexigate

Återkallelsen gäller Bozz Soft Flexi Gate vit 110cm. Artikelnumret återkallelsen gäller är 25-1107. Produkten har sålts från 2019 till 2022.

FARA: Grinden har vid test visat sig ha säkerhetsbrister såsom öppningar och utstickande delar som barn kan fastna i och orsaka kläm och kvävningsrisk.

Med anledning av detta uppmanar vi er att omedelbart sluta använda produkten! Lämna tillbaka produkten till inköpsstället för återbetalning av produkten. Kvitto erfordras inte men är bra om det finns kvar för rätt ersättning. 

Har Ni sålt grinden vidare eller gett bort grinden till någon-informera dessa om återtagandet!
Om Ni har några frågor om denna information så är Ni välkomna att kontakta oss- info@segr.se

Berörs du av återkallelsen? Kontakta oss på kundservice@babyv.se 

Copyright © 2009-2024 Baby V | E-post: kundservice@babyv.se
Standardvy | Byt till Mobil vy