Skillnaderna mellan Emmaljunga NXT Select & Classic!

Emmaljungar har släppt sitt nya modellår för 2022 där NXT90 vagnarna är uppdelade i två typer av modeller. Vi ska på bästa sätt försöka redogöra för er vad det är för skillnader på de olika modellerna.

Låt oss börja med chassit


På NXT Select vagnen har du en helt ny typ av fjädring. En fjädring vi inte sett på barnvagnar tidigare och som vi tror kommer göra stor skillnad i terrängen och på bullriga kullerstensgator i stan. Man kan nästan jämföra fjädringen med Britax Go Big fast på en helt ny nivå!

För att enkelt redogöra skillnaderna; Classic modellen har en enklare design medan Select modellen är en utökad och mer arbetad vagn med fler finesser.

 

Select

Unik fjädring! Här i videon visar vi fjädringen på Select modellen. Denna fjädring kommer garanterat få ditt barn att åka bekvämt, oavsett underlag.

Classic

På classic chassit har du en ställbar fjädring i två lägen. Den dynamiska inställningen är lite stummare medan comfort inställningen har en mjukare fjädring. Vilken fjädring du föredrar beror helt på dina egna preferenser och vilken körkänsla du önskar. I videon nedan visar vi de två olika inställningarna, med den dynamiska först och comfort sist.

Handtag

På Select modellen får du handtag i läderimitation, du väljer själv om du vill ha med bruna läderdetaljer eller svarta. Det ger en känsla av lyx i vardagen!


På Classic modellen kommer handtaget i svart skumgummi. Praktiskt och skönt att hålla i.

Vidare till sittdelen

Sittdelen på de olika modellerna skiljer inte så mycket åt. Om vi fokuserar på den ergonomiska sittdelen (ej Flat) så går denna att vika ihop som videon här nedan för att göra den mer kompakt. Perfekt om ni t.ex. ska på långresa och behöver mer plats i bilen eller om den ska förvaras. 


Sittdelarna har från 2022 årsmodell 5 punktssele med magnetlås. En smidigt lösning när man har rörliga barn som kanske inte alltid vill samarbeta. 

 

På den ergonomiska sittdelen går det från 2022 årsmodell att flytta upp eller ner suffletten beroende på barnets längd.

Första bilden är suffletten längst ner på ramen, andra bilden är den högst upp.

 

Den enda skillnaden där egentligen finns på sittdelarna är läderdetaljerna på grenbandet och i fotändan samt handtaget bak i ryggen som du justerar lutningen med. Det är lite lättare att torka av och hålla läderimitationen ren efter smutsiga skor, än vad det kanske är med tyget i fotändan på Classic vagnen.  

Första bilden Select, andra bilden Classic.

 

Slutligen liggdelen

Liggdelarna skiljer varandra åt rätt mycket utseendemässigt. Däremot är funktionerna i princip densamma på de olika.  
I Select liggdelen:

  • Avtagbart innerfodfer: om olyckan skulle vara framme så går innerfodret att ta av och tvätta
  • Dragkedja på liggdelslocket: du öppnar enklare upp sidorna för att smidigt lyfta i/ur barnet
  • Snygga detaljer: läderimitation i bärhandtaget & quiltad insida på liggdel

Första bilden Select, andra bilden Classic

 

 

Select liggdelen har dragkedja på liggdelen och läderimitation i bärhandtaget. 

 

 

Hoppas vår sammanställning varit till hjälp på er väg mot valet av den perfekta vagnen för just er.

Copyright © 2009-2024 Baby V | E-post: kundservice@babyv.se
Standardvy | Byt till Mobil vy